Prajitura cu branza dulce si mere

Printeaza

Prajitura cu branza dulce si mere din: oua, apa, zahar, ulei, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, branza de vaci, ou, smantana, zahar, unt, mere, vanilie, scortisoara.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Prajitura cu branza dulce si mere

  • 4 ouă
  • 12 linguri de apă
  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri de ulei
  • 18 linguri de făină
  • un vîrf de cuţit de sare
  • praf de copt
  • coajă rasă de lămîie

pentru umplutură:

  • 700 g brînză proaspătă de vaci
  • un ou
  • două linguri de smîntînă
  • 7 linguri de zahăr
  • o lingură de unt sau ulei
  • 7 mere
  • vanilie
  • pudră de scorţişoară

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurule spumă, cu sare, adăugîndu-ise apoi zahărul, lingură cu lingură şi continuînd baterea pînă ce se obţine o spumă tare. Se adiaugă apoi gălbenuşurile, unul cîte unul.

Se bate încet, încorporîndu-le pe rînd. Se adaugă, la fel, uleiul, iar după ce s-a omogenizat compoziţia se toarnă apa în fir subţire, integrînd-o şi pe ea. Făina se pune lingură cu lingură, amestecînd bine, să se desfacă toată în aluat.

La sfîrşit se adaugă coaja rasă de lămîie (sau se poate folosi esenţă de lămîie, din comerţ). Aluatul final trebuie să aibă consistenţa unei smîntîni groase. Pentru umplutură se rad merele şi se călesc în unt împreună cu zahărul (se amestecă mereu, pentru ca acesta să nu se caramelizeze).

După ce merele se răcesc, se adaugă în umplutură oul, smîntînă, brînză de vaci şi aromele. Din aluat se întind două foi. Una se pune în tavă, se aşază deasupra umplutura, se nivelează, apoi se adaugă cea de-a doua foaie.

Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se dă la cuptor pentru trei sferturi de oră. Se porţionează şi se presară zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu mere si branza dulce
  • prajitura cu branza dulce si mere
  • prajitura cu mere si branza
  • prajitura cu branza de vaci si mere
  • prajitura cu mere si branza de vaci
  • placinta cu mere si branza

5 comentarii

  1. Gabriela Martin

    Buna prajitura asta

  2. Bianca Varlan

    A facut cineva prajitura asta?

  3. A iesit buna prajitura de mere?

  4. Dacă aluatul iese ca o smântână groasă, cum întind din el 2 foi????

  5. Pui si tu mai multa faina. Si nu cred ca se refera neaparat la a intinde aluatul, ci la a-l uniformiza in tava.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.