Prajitura cu branza dulce si caramel

Printeaza

Prajitura cu branza dulce si caramel din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, lapte condensat, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolara neagra, smantana, zahar.

Ingrediente:Prajitura cu branza dulce si caramel

blatul:

  • 300 g biscuiti de cacao
  • 100 g unt topit

umplutura:

  • 600 g crema de branza
  • 400 ml lapte condensat
  • 50 g zahar
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 3 oua mari
  • 100 g ciocolata neagra

caramel:

  • 250 ml smantana
  • 200 g zahar
  • 30 g unt

glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana

 

Mod de preparare:

Mărunţiţi biscuiţii şi amestecaţi pesmetul obţinut cu untul topit. Tapetaţi cu această compoziţie fundul unei tăvi rotunde. Dati tava la frigider. Pentru umplutură, amestecaţi la bain-marie laptele cu crema de brânză până când începe să se îngroaşe, apoi incorporati zahărul, sucul de lămâie si ouălele bătute.

Amestecaţi bine pana la omoge­nizare şi când începe să clocotească, opriti focul. Topiţi ciocolata şi amestecaţi-o cu 1/3 din amestecul cu brânză. Turnaţi acest amestec peste blat, iar deasupra turnaţi restul amestecului de brânză. Puneţi prăjitura la bain mărie, la cuptor, cel puţin 75 de minute, apoi scoateţi şi lăsaţi sa se răceasc, in frigider, 6-8 ore.

Pentru caramel, topiţi zahărul, opriti focul, incorporati smântână fierbinte şi untul. Amestecaţi şi turnaţi caramelul peste prăjitura rece, uniformizati bine. Pentru glazură, topiţi ciocolata şi adăugaţi smântâna caldă, amestecaţi şi turnaţi amestecul peste caramel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.