Prajitura cu branza dulce si caise

Printeaza

Prajitura cu branza dulce si caise din: oua, zahar, apa, ulei, faina, praf de copt, zahar vanilinat, branza dulce, caise, zahar pudra, budinca de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_branza_dulce_si_caise

pentru blat:

  • 6 oua
  • cate 6 linguri zahar, apa fiarta si ulei
  • 12 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat

pentru umplutura si decor:

  • 1/2 kg branza dulce
  • 1/2 kg caise proaspete sau din compot
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 20 g zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare şi adaugi pe rând zahărul, zahărul vanilinat, gălbenuşurile, uleiul, apa fiartă şi praful de copt cer­nut împreună cu făina.

Pentru umplutură, freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr pudră, coaja de lămâie, budinca, brânza dulce şi albuşurile bătute tare cu restul de zahăr.

Intr-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt, torni Va din compoziţia pentru blat, repartizezi jumătăţile de caise şi întinzi umplutura de brân­ză. Torni restul de compoziţie şi o nivelezi.

Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, 10 minute la foc iute, apoi la foc mediu 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Când s-a răcit complet, o presari cu zahăr pudră.

Prajitura cu branza dulce si caise

Prajitura_cu_branza_dulce_si_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.