Prajitura cu branza, cocos si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu branza, cocos si ciocolata din: cremă de brânză, nuca de cocos, zahar, oua, amidon, zahara vanilat, esenta de vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, esenţă de rom, lapte, unt.

Prajitura_cu_branza_cocos_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g cremă de brânză
  • 50 g nucă de cocos
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguriţe amidon
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru blat:

  • 2 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g ciocolată
  • 4 ouă
  • 60 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru glazură:

  • 120 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolată

 

 

Mod de preparare:

Pentru bilutele de branza amesteci bine toate ingredientele şi laşi compoziţia la frigider pen­tru 30 de minute.

Pentru blat amesteci făina cu amidonul, cacaua, praful de copt şi praful de sare.

Topeşti ciocolata şi o laşi la răcit. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, apoi esenţa de rom. Baţi albuşurile spumă cu zahă­rul.

Adaugi, amestecând de jos în sus, ciocolata, apoi amestecul de făină.

Intr-o tavă cu diametrul de 20/26 cm, pui hârtie de copt. Scoţi din frigider compoziţia de brânză şi faci biluţe pe care le aşezi în tavă, lăsând distanţă în­tre ele.

Peste ele torni compoziţia de ciocolată. Coci circa 30 de mi­nute.

Scoţi prăjitura din cuptor şi prepari glazura. Fierbi laptele, împreună cu un­tul şi zahărul.

După 2-3 clocote, iei de pe foc şi adaugi ciocola­ta, amestecând până când se topeşte. Torni glazura fierbinte peste prăjitură

Prajitura cu branza, cocos si ciocolata

Prajitura_cu_branza_cocos_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.