Prajitura cu blat si spuma de cocos

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 150 g margarină
  • 150 g zahăr  pudră
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură bu­nă de smântână
  • 2 linguri cacao
  • 300 g făină
  • 1 ou

Ingrediente spuma de cocos:

  • 6 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 200 g nucă de cocos rasă

Ingrediente cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 2-3 linguri făină
  • 300 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g margarină
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 esenţă lămâie

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru blat fără să frămânţi prea mult. Impărţi aluatul în 2 şi întinzi o foaie pe care o pui într-o tavă mai adâncă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Deasupra acestui blat pui spuma de cocos pe care o obţii prin baterea albuşurilor cu zahărul.

Când spuma e tare, adaugi şi nuca de cocos rasă. Peste spuma de cocos pui şi cel de-al doilea blat.

Dai la cuptor pentru 35-45 minu­te.

Freci gălbenuşurile cu zahărul, torni laptele puţin câte puţin, pui făina, zahărul vanilat şi fierbi crema la bain-marie până se îngroaşă.

Amesteci tot timpul să nu se prindă de vas. Apoi laşi să se răcească şi adaugi margarina.

Pui această cremă peste blatul răcit, ornezi cu cacao sau cu ciocolată rasă.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.