Prajitura cu biscuiti si ghimbir

Printeaza

Prajitura cu biscuiti si ghimbir din: biscuiti de ovaz, galbenusuri, unt, zahar praf, cafea concentrata, cacao, ciocolata de menaj, ghimbir, baton de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_biscuiti_si_ghimbir

  • 250 g biscuiti de ovaz sau de cereale, fara crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 200 ml cafea concentrata
  • 1 lingura cacao sau cafea instant, nes
  • 30 g ciocolata neagra de menaj
  • 2-3 cm ghimbir proaspat
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Amestecati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa, spumoasa. Taiati in doua pe lungime, batonul de vanilie, alegeti semintele si puneti-le in amestecul cu unt, apoi adaugati galbenusurile, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Fierbeti 2 minute compozitia la bain-marie, apoi lasati-o la racit.

Amestecati cafeaua cu cacaoa sau nesul. Tapetati o tava de chec cu folie de aluminiu. Inmuiati rapid un biscuiti in cafea si puneti-l in tava. Repetati operatiunea cu alti biscuiti cu care tapetati tot fundul tavii. Turnati deasupra o parte din crema de oua obtinuta si presarati ghimbir ras.

Puneti deasupra un alt strat de biscuiti inmuiati in cafea. Peste acesta turnati crema si ghimbir. Repetati operatiunea pana la terminarea ingredientelor. Stratul de deasupra sa fie din crema. Puneti tava la congelator pentru 4-5 ore. Inainte de servire, radeti deasupra ciocolata, scoateti prajitura din tava si taiati-o in felii.

Prajitura cu biscuiti si ghimbir

Prajitura_cu_biscuiti_si_ghimbir
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.