Prajitura cu biscuiti si gem

Printeaza

Prajitura cu biscuiti si gem din: biscuiti, margarina, esenta de vanilie, iurt, frisca, zahar, gelatina, gem.

Ingrediente:Prajitura cu biscuiti si gem

Pentru blat:

  • 300 g biscuiţi simpli
  • 200 g margarina
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

  • 400 g iaurt
  • 200 ml friscă lichidă
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 10 g gelatină

Pentru ornat:

  • gem

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscuiţii cu robotul sau ii treci prin maşina de tocat. Amesteci cu margarina moale şi esenţa de vanilie, până se leagă ca un aluat.

Aşezi compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi dai la frigider până când prepari crema.

Inmoi gelatina în apă rece, o topeşti la cald, pe baie de aburi, fără a o fierbe, apoi o laşi la răcit. Amesteci gelatina cu iaurtul, zahărul pudră si frişca bătută.

Aşezi peste blat crema de iaurt şi nivelezi. Laşi la rece câteva ore şi serveşti cu gem.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.