Prajitura cu biscuiti si doua creme

Printeaza

Prajitura cu biscuiti si doua creme

Prajitura cu biscuiti si doua creme din: faina, oua, zahar,  unca, cacao, praf de copt.

Ingrediente blat:

  • 6 linguri făină
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente crema:

  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 250 g zahăr
  • 1 cană lapte
  • 1 pachet unt
  • 2 lin­guri cacao
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă nucă de cocos
  • 18 biscuiţi
  • 1 cană de cafea preparată

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi pe rând nuca, făina, cacaua, praful de copt stins cu oţet şi la urmă încorporezi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia de blat într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit aproximativ 20 de minute. în acest timp, creme.

Amesteci ouăle cu făina, laptele, zahărul, apoi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. Dai com­poziţia deoparte, o laşi să se răcească puţin apoi adaugi untul frecat spumă şi omogenizezi crema pe care o împărţi în două. în jumătate adaugi nuca de cocos, iar în cealaltă pui cacaua şi vanilia.

Răstomi blatul răcit pe o planşetă, întinzi peste el crema de cocos, apoi biscuiţii înmuiaţi în cafea, apoi întinzi crema de cacao. Presari 1 linguriţă nucă de cocos şi dai prăjitura la frigider pentru 1 oră, după care o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.