Prăjitură cu biscuiţi, lămaie şi nucă

Printeaza

Prăjitură cu biscuiţi, lămaie şi nucă

Ingrediente blat:Prajitura cu biscuiti, lamâie si nuca

  • 5 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de făină
  • 4 linguri ulei
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 cană de apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 esenţă de vanilie pentru sirop

Ingrediente cremă:

  • 15 biscuiţi cu miere
  • 1 pachet unt sau margarină
  • 1 cană de zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 lingură cacao
  • 1 cană miez de nucă
  • 1 ciocolată pentru ornat

 

Mod preparare blat:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci separat cu uleiul. Adaugi apoi treptat peste albuşuri gălbenuşurile, făina şi coaja rasă de lămâie.

Torni aluatul într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi-l dai la cuptor pentru 25 de minute.

In acest timp, pregăteşti crema: treci pe rând prin maşina de tocat nucile, lămâia şi biscuiţii.

Separat, freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi adaugi cacaua, nucile, lămâia şi biscuiţii.

Omogenizezi crema şi o dai la rece pentru 15 minute. Fierbi apoi siropul din apă cu zahăr şi esenţa de vanilie şi după ce a dat, în câteva clocote, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.

Insiropezi blatul şi întinzi crema de cacao. Topeşti ciocolata cu o lingură de ulei pe baie de aburi. O pui fierbinte într-un şpriţ sau cornet de hârtie şi ornezi prăjitura.

O dai la rece pentru 1-2 ore, apoi o tai bucaţi.

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

Prajitura cu biscuiti, lamâie si nuca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.