Prajitura cu banane si miere

Printeaza

Prajitura cu banane din: unt, zahar, miere, oua, banane, faina, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura cu banane si miere

  • 200 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana miere
  • 2 oua usor batute
  • 1 cana de banane zdrobite
  • 2 cani de faina amestecata
  • un praf de copt

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii laterali cu hartie de pergament, care se unge si ea.

Se amesteca untul, zaharul si mierea pana se obtine o crema. Cand si cand, se adauga ouale, amestecand mereu.

Se pune amestecul intr-un castron mare si se adauga bananele. Se pune faina cernuta cu o lingura de metal. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Se pune aluatul in forma, netezindu-i-se suprafata. Se coace o ora, pana cand un pai varat in prajitura ramane curat. Inainte de a fi scoasa din forma, prajitura se lasa sa se raceasca vreme de 5 minute.

Se serveste taiata felii, eventual cu un adaos de frisca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.