Prajitura cu ananas si vanilie

Printeaza

Prajitura cu ananas si vanilie din: compot de ananas, unt, zahar tos, lapte, esenţă de vanilie, praf de copt, oua, faina, sare, ulei.

Ingrediente:Prajitura cu ananas si vanilie

  •  o cutie compot de ananas
  • 240 g unt
  • 450 g zahăr tos
  • 125 ml lapte
  • esenţă de vanilie
  • un praf de copt
  • 2 oua
  • 280 g făină
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

Se scot rondelele de ananas din compot şi se pun pe un prosop de bucătărie să se usuce.

Intr-o cratiţă, se topesc 60 g unt, peste care se adaugă 200 g zahăr şi se amestecă bine.

Se unge o tavă rotundă cu ulei şi se toarnă amestecul, după care se aşază rondelele de ananas.

Pentru blat, se bate bine untul rămas până devine pufos.

Peste el se adaugă zahărul, ouăle bătute spumă cu esenţa de vanilie şi se amestecă încontinuu.

Se adaugă treptat făina amesteca­tă cu praful de copt şi sarea.

Când aluatul a căpătat consistenţa unei smântâne groase se toarnă peste feliile de ananas, întinzându-l uniform.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi abia apoi se răstoarnă.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Care din ele e prajitura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.