Prăjitura cu ananas şi nuci

Printeaza

Prăjitura cu ananas şi nuci din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun si ananas.

Ingrediente:Prajitura_cu_ananas_si_nuci

blat:

  • 1 cana unt
  • 2 1/2 cani zahar
  • 4 oua mari
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguriea rom
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana nuci macinate
  • 1/2 lingurita sare

glazura:

  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana rom
  • 1/4 cana unt
  • 1/2 ananas curatat si taiat in felii subtiri
  • unt

sosul:

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana rom

 

Mod de preparare:

Pregatiti glazura: puneţi zahărul şi romul într-o crăticioară, la foc potrivit, amestecaţi din când în când, până când scade. Incorporati untul, amestecaţi bine. Turnaţi amestecul peste feliile de ananas aşezate intr-o tava pe care ati uns-o cu unt.

Pentru pregatirea blatului, amestecaţi untul cu zahărul, 3-5 minute, până devine cremos. Incorporati oualele unul cate unul. Adăugaţi vanilia şi romul şi amestecaţi 30 de secunde, apoi incorporati făina şi sarea. Turnaţi amestecul peste feliile de ananas din tavă. Pre­săraţi nucile şi dati la cuptor, pen­tru 50 – 60 de minute.

Lăsaţi sa se raceasca 15 minute, apoi răsturnaţi pe un platou mare, astfel incat ananasul sa ramana deasupra. Fierbeţi ingredientele pentru sos 3 minute şi turnaţi peste prăjitura tăiată felii.

Prăjitura cu ananas şi nuci

Prajitura_cu_ananas_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.