Prăjitură cu ananas şi ciocolată

Printeaza

Prăjitură cu ananas şi ciocolată din: oua, zahar tos, faina, frisca, ciocolata neagra, esenta de rom, coaja de lamaie, ananas, sare, unt, afine, ananas.

Ingrediente:Prajitura_cu_ananas_si_ciocolata

  • 5 oua
  • 300 g zahar tos
  • 150 g faina
  • 500 ml frisca
  • 400 g ciocolata neagra
  • o lingura cu esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o conserva de ananas
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 50 g unt
  • 200 g afine
  • un ananas crud

 

Mod de preparare:

Ciocolata împreună cu frişca se pun la fiert la bain-marie şi când s-a topit ciocolata se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Intr-un bol se pun ouăle împreună cu 125 g zahăr tos, sarea şi se mixează până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, se mixează două minute, apoi se împarte astfel încât să iasă şase-şapte foi.

Se toarnă aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul încins şi se coace 10-12 minute. Se aşază pe un tocător şi se procedează la fel cu restul alt atului. Crema se scoate de la rece se adaugă esenţa de rom şi coaja de lămâie, ananasul din conserva tocat mărunt şi se amestecă.

Se ung foile cu cremă, se suprapun şi se introduc la rece o oră. Zahărul rămas se topeşte şi cand are culoarea caramelului se adaug untul. Se fierbe două minute şi si toarnă peste prăjitură. Se tai« bucăţi imediat şi se mai lasă la rece 30 de minute.

Se serveste rece, cu felii de ananas proaspat si afine.

Prăjitură cu ananas şi ciocolată

Prajitura_cu_ananas_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.