Prăjitură cu amoniac

Printeaza

Prăjitură cu amoniac

Ingrediente:Prajitura cu amidon

  • 1 linguriţă amoniac praf
  • 7 gălbenuşuri
  • 3/4 pahar zahăr pudră
  • 1/2 pahar unt topit
  • făină cît cuprinde
  • cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compo­ziţia se albeşte.

Se pune făina şi se frămîntă repede ca să se obţină o cocă moale. Se întinde o foaie de grosimea unui de-get şi se pune în tavă.

Se unge foaia pe deasupra cu puţin ou şi se presară cu nucă sau cu migdale tăiate.

Se coace la în­ceput la foc mic, apoi mai mare. Se taie forme dorite după ce s-a răcit complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.