Prăjitură cu afine

Printeaza

Prăjitură cu afine

Prăjitură cu afine

Ingrediente:

Pentru blat

  • 60 g unt
  • 400 g făină
  • 1 pachet drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 1 vârf de sare
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 150 ml lapte călduţ
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş

Pentru topping:

  • 750 g afine
  • 300 g smântână fermentată
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 75gzahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguriţe amidon
  • 1-2 linguri zahăr pudră

Preparare:

Topiţi untul într-un vas la foc mic, turnaţi-l apoi cu restul ingredientelor pentru blat într-un castron şi amestecaţi totul cu mixerul, până obţineţi un aluat moale.

Acoperiţi-l cu un şervet de bucătărie şi lăsaţi-l la un loc cald cea. o oră să crească. Frământaţi aluatul cu mâinile presărate cu făină. Ungeţi cu grăsime o tavă cu marginea înaltă şi întindeţi aluatul în aceasta. Acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o încă 30 de minute să crească.

Incingeţi cuptorul la 190°C. Alegeţi afinele pregătite şi presăraţi-le pe aluat. Amestecaţi smântână, gălbenuşurile, zahărul vanilat, zahărul, sucul de lămâie şi amidonul.

Intindeţi amestecul peste fructe. Coaceţi prăjitura 30-35 de minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. După aceea, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie, înainte de servire, tăiaţi prăjitura în 20 de bucăţi şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prăjitură cu afine

Prajitura cu afine.jpg

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Chiar as face si eu o prajitura cu afine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.