Prajitura cu afine si branza de vaci

Printeaza

Prajitura cu afine si branza de vaci

Ingrediente:Prajitura cu afine si branza de vaci

  • 175 g biscuiţi măcinaţi
  • 75 g unt topit
  • 100 g nucă cocos
  • 1 lingură gelatină
  • 12 linguri apă clocotită
  • 450 g brânză de vaci dulce
  • 300 ml frişcă bătută
  • 6 lin­guri zahăr tos
  • 125 g afine sau mure
  • 1/2 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pregăteşti o tavă rotundă tapetată cu plastic, în care pui baza prăjiturii, alcătuită din 175 g biscuiţi amestecaţi cu 75 g unt şi 50 g nucă de cocos măcinată.

Pui gelatina cu 4 lin­guri de apă într-un vas la bain- marie şi amesteci bine restul de nucă de cocos cu restul de apă clocotită. Baţi frişca şi o amesteci cu brânza, apoi încorporezi amestecul din nucă de cocos, gelatina, zahărul.

Torni în formă peste baza de biscuiţi şi dai la rece 3-4 ore. După răcire o răstorni pe un platou, iei plasticul, o ornezi cu afine şi o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.