Prajitura cu afine si branza de vaci
PrinteazaPrajitura cu afine si branza de vaci
- 175 g biscuiţi măcinaţi
- 75 g unt topit
- 100 g nucă cocos
- 1 lingură gelatină
- 12 linguri apă clocotită
- 450 g brânză de vaci dulce
- 300 ml frişcă bătută
- 6 linguri zahăr tos
- 125 g afine sau mure
- 1/2 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Pregăteşti o tavă rotundă tapetată cu plastic, în care pui baza prăjiturii, alcătuită din 175 g biscuiţi amestecaţi cu 75 g unt şi 50 g nucă de cocos măcinată.
Pui gelatina cu 4 linguri de apă într-un vas la bain- marie şi amesteci bine restul de nucă de cocos cu restul de apă clocotită. Baţi frişca şi o amesteci cu brânza, apoi încorporezi amestecul din nucă de cocos, gelatina, zahărul.
Torni în formă peste baza de biscuiţi şi dai la rece 3-4 ore. După răcire o răstorni pe un platou, iei plasticul, o ornezi cu afine şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!