Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion

 

O prajitura cu 2 creme , foi cu bulion, faina, margarina, ulei, zahar, zahar pudra, otet, gem de prune, cacao si amoniac.Prajitura_cu_2_creme_si_foi_cu_bulion

Ingrediente: 

  • 900 g făină
  • 10 linguri apă
  • 10 linguri suc de roşii
  • 10 lin­guri ulei
  • 10 linguri zahăr
  • 1 şi 1/2 linguriţă amoniac
  • 1 linguriţă oţet

Ingrediente crema 1:

  • 1/2 l apă
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahăr
  • 1 pachet margarină
  • 300 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente crema 2:

  • 400 g gem de prune sau magiun
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare:

Amesteci faina cu apa, adaugi pe rând sucul de roşii, uleiul, zahărul şi amoniacul stins cu oţet şi frămânţi un aluat elastic pe care îl împărţi în patru părţi, întinzi apoi din fiecare parte câte o foaie pe care o coci pe dosul tăvii timp de 8-10 minute.

Adaugi în apă faina şi zahărul obişnuit şi fierbi compozitia pe foc mic pana se îngroaşă. O laşi să se răcească, apoi adaugi margarina frecată cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Dai crema la rece pentru 25 de minute.

Pentru crema 2 amesteci gemul cu cacaua. Aşezi apoi o foaie pe o planşetă, întinzi jumătate din crema cu gem, aşezi a doua foaie, întinzi toată crema de vanilie, a treia foaie, crema de gem rămasă şi ultima foaie. Acoperi prăjitura cu un ştergar curat şi o laşi într-un loc răcoros până a doua zi când o tai bucăţi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • foi cu bulion
  • prajitura cu bulion si crema de gris
  • prajitura cu bulion si gris
  • prajitura cu prune si crema de gris
  • praji cu foi
  • prăjituri cu foi
  • prajitura cu foi
  • prajitura cu gem si crema de vanilie
  • prajituri cu doua creme imagini
  • cremes prajituri

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact