Prajitura cremsnit cu glazura

Printeaza

Prajitura cremsnit cu glazura din: aluat foitaj, oua, zahar, faina, lapte, pastaie vanilie, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cremsnit_cu_glazura

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  •  100 g făină
  • 1 l lapte
  • 1 păstaie vanilie

Pentru glazură:

  • 2 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Intinzi pe câte o tavă două foi de aluat foitaj, le intepi din loc in loc cu o furculiţă şi le coci separat aproximativ 20 de minu­te, până se rumenesc.

Intre timp, prepari crema. Gălbenuşurile le amesteci cu făina, zahă­rul şi tomi treptat laptele.

Compoziţia o pui pe baie de aburi, adaugi păstaia de vanilie şi amesteci continuu până devine o cremă.

Când este gata, o laşi deoparte să se răceas­că.

Pentru glazură, cu o lingură de lemn baţi albu­şurile cu zahărul cernut pe care-l adaugi treptat.

Ungi una dintre foi cu cremă, acoperi cu cea­laltă foaie şi ornezi cu glazură.

Dai prăjitura la frigider aproximativ 4 ore înainte să o ser­veşti.

Prajitura cremsnit cu glazura

Prajitura_cremsnit_cu_glazura

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.