Prajitura cremoasa

Printeaza

Prajitura cremoasa din: oua, zahar, amidon, praf de copt, cafea solubila, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cremoasa

pentru blat:

  • 8 oua
  • 10 lingura zahar
  • 14 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cafea solubila

pentru crema de unt:

  • 4 oua
  • 440 g zahar pudra
  • 2 pachete unt
  • esenta de vanilie

pentru decor:

  • fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă cafeaua solubilă, amidonul, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Aluatul se toarnă într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie în trei.

Pentru cremă, la bain-marie se freacă ouăle cu zahărul până ce îşi dublează volumul. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce se răceşte. Separat, untul moale se freacă spumă. Când compoziţia de ouă s-a răcit se amestecă cu spuma de unt, până la completa omogenizare. Se potriveşte gustul cu esenţa de vanilie.

Intr-o tavă, se asază alternativ blaturile şi crema având grijă ca ultimul strat să fie cremă. Se presară cu fulgi de ciocolată si se dă la rece pentru 4 ore.

Prajitura cremoasa

Prajitura_cremoasa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.