Prăjitură cremoasa cu caise

Printeaza

O reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare.

Ingrediente:Prăjitură cremoasa cu caise

  • 12 caise
  • 400 ml apa
  • 120 g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 100 g fulgi de migdale

pentru blat:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 90 g unt topit
  • 1 lingura cu gris
  • 3 linguri cu faina
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 1/4 pachet cu praf de copt
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă brânza cu zahărul, gălbenuşurile, untul, vanilia şi sarea. Pune făina treptat, praful de copt, grişul şi albuşurile bătute. Răstoarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 30-40 de minute.

Pune apa cu zahărul, scorţişoara la foc mic. Când zahărul s-a topit, adaugă caisele desfăcute în jumătăţi şi fierbe-le doar până se înmoaie. Scoate-le şi mai fierbe siropul până se îngroaşă. Aşază deasupra prăjiturii caisele şi toarnă sirop. Presară fulgi de migdale după gust. Taie doar după ce s-a răcit.

Prăjitură cremoasa cu caise

Prăjitură cremoasa cu caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.