Prăjitură cu cremă de nuci

Printeaza

O reteta de Prăjitură cu cremă de nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja rasa de lamaie, nuci, zahar, lapte, rom, albusuri si miez de nuca.

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 linguri apa
  • 1 lingura rom
  • coaja rasa de la 1 lamaie

crema:

  • 350 g nuci macinate
  • 250 g zahar
  • 300-500 ml lapte
  • 1 lingura rom

(mereng) bezea:

  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

ornare:

  • miez de nuci

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu zahărul, romul, coaja de lămâie şi untul. Compoziţia nu trebuie frământată, este suficient dacă ingredientele sunt amestecate omogen şi se prezintă sub formă de bulgăraşi. Folosiţi 1 sau 2 linguri apă pentru omogenizare, dacă nu este suficient untul. întindeţi cu mâna aluatul obţinut într-o tavă unsă cu unt.

Pentru cremă, amestecaţi nucile cu zahărul. Turnaţi deasupra atâta lapte cât este necesar pentru a acoperi ingredientele. Puneţi romul şi fierbeţi amestecul, amestecând încontinuu, până când începe să se îngroaşe. Luaţi vasul de pe foc şi continuaţi amestecarea încă 10 minute, lăsaţi crema la răcit şi apoi turnati-o peste aluatul din tavă. Intindeţi crema în strat uniform.

Pentru mereng, bateţi albuşurile spumă, adăugaţi treptat câte 1 lingură zahăr şi zeama de lămâie. Când spuma se ţine bine de tel, turnaţi-o peste crema din tavă. Ornaţi cu jumătăţi de miez de nucă. Coaceţi prăjitura la cuptorul încălzit dinainte, la foc mic, până când se rumeneşte uniform.

Ca să nu se îngălbenească mult merengul, puneţi deasupra o foaie de hârtie albă. Tăiaţi prăjitura numai după ce s-a răcit.

Prăjitură cu cremă de nuci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Nicolae

    Vreau si eu din prajitura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.