Prajitura Contesa

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura contesa din: albusuri, zahar, nuca, faina, zahar vanilat, sare, galbenusuri, nes si margarina.

Ingrediente:Prajitura Contesa

pentru blat:

  • 6 albuşuri
  • 350 g zahăr
  • 350 g nucă prăjită şi măcinată
  • 3 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de sare

îţi trebuie pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 3 linguriţe nes
  • 200 g margarină

 

Mod de preparare:

Baţi spumă cele 6 albuşuri, adaugi zahărul şi amesteci bine. Pui vasul pe baie de abur şi amesteci în coniinuare până când se îngroaşă. Adaugi 3/4 din nuca măcinată, făina, zahărul vanilat şi sarea. împărţi compoziţia în două şi coci două foi, pe dosul tăvii.

Pregăteşti crema: Amesteci bine gălbenuşurile cu zahărul pudră, pe baie de abu­ri şi, când încep să se îngroaşe, adaugi nesul şi margarina. Omo­genizezi bine şi laşi compoziţia la răcit.

Intinzi 2/3 din cremă între cele două foi, iar crema rămasă o în­tinzi deasupra şi presari peste ea nuca păstrată. Tai prăjitura în pătrate sau în rom­buri.

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura contesa
  • reteta prajitura contesa

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.