Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu ricotta si stafide din: ricotta, ciocolata menaj, zahar, stafide, albusuri, amidon, scortisoara, unt si zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide

  • 500 g ricotta
  • 100 g ciocolată menaj
  • 200 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 3 albuşuri
  • 2 gălbenuşuri
  • 30 g amidon
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 30 g unt

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Taie ciocolata mărunt cu cuţitul. Bate gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Bate albuşurile spumă tare. Trece ricotta prin sită şi aromeaz-o cu scorţişoară. Amestecă toate ingredientele, având grijă să încorporezi albuşurile uşor, la sfârşit.

Adaugă stafidele, pe care le-ai ţinut în prealabil 15 mi­nute în rom sau în alt lichior, după gust. Imbracă interiorul unei forme de tort cu hârtie de copt unsă cu unt, toarnă compoziţia şi coace-o circa 30 de minute la 170° C. Când se răceşte, cerne zahăr pudră deasupra.

Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide

Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu ricota

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.