Prăjitură cu ciocolată şi pepene

Printeaza

O reteta delicioasa de parajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua, unt, albus, zahar tos, faina, cacao, budinca de vanilie, lapte dulce, pepene galben, ciocolata neagra, esenta de migdale, menta verde.

Ingrediente:

  • 120 g zahăr pudră
  • 120 g pudră de migdale
  • 3 ouă
  • 30 g unt
  • 3 albuşuri
  • 220 g zahăr tos
  • 40 g făină
  • 50 g cacao
  • un plic budincă de vanilie
  • 500 ml lapte dulce
  • un pepene galben
  • 100 g ciocolată neagră
  • esenţă de migdale
  • mentă verde

 

Mod de preparare:

lntr-un bol mai mare se pun zahărul pudră, pudra de migdale şi trei ouă. Se mixează până se omogenizează, se adaugă untul topit şi răcit, esenţa de migdale şi albuşurile mixate se­parat cu 20 g zahăr tos.

Se pune un sfert din compoziţie într-un castron, se adaugă cacaua şi se amestecă, iar com­poziţia rămasă se amestecă bine cu făina. Din compoziţia albă se coc două foi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi din conpoziţia cu cacao o singură foaie. Se coace fiecare foaie timp de 57 minute, altfel se ard şi nu mai pa fi folosite.

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se lasă să se răcească.

Se pasează miezul de la pepene, se scurge ce suc şi se amestecă împreună cu budinca. Se ung foile cu crema coţinută, se suprapun, se ung cu puţină cremă şi se presară cu ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.