Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata si crema de castane

  • circa 70 g bezele
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g + 20 g unt pentru forma
  • 200 g crema de castane
  • 5 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingura faina

pentru glasat:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180’C. Ungeţi cu unt o formă. Sfărâmaţi bezelele în bucăţi mari. Rupeţi 200 g de ciocolată în bucăţi, aşezaţi-le într-un castron împreună cu untul tăiat bucăţi şi puneţi totul să se topească la bain- marie (sau în cuptorul cu microunde).

Omogenizaţi şi adăugaţi crema de castane, ouăle, pe rînd, bătând cu telul, zahărul, făina şi terminaţi cu bezelele sfărâmate. Turnaţi compoziţia în formă şi puneţi-o la cuptor, cca 40 min. La jumătatea timpului de coacere, cobo­râţi termostatul la treapta 5 (150°C). Lăsaţi apoi prăjitu­ra pe un grătar, să se răcească puţin înainte de a o scoate din formă.

Glazura: Intr-o cratiţă, rupeţi în bucăţi cele 100 g de ciocolată, adăugaţi 100 ml de apă şi smântână. Puneţi pe foc potrivit şi lăsaţi să fiarbă domol timp de 5 min, amestecând din când în când. Aşteptaţi ca amestecul să se răcorească şi apoi acoperiţi prăjitura răcită. Se serveşte rece.

Puteţi încerca şi deli cioasa combinaţie ciocolată-castană-cafea. Pentru aceasta, pregătiţi o glazură cu cafea, încorpo­rând în 2 linguri de zahăr pudră (cu amidon) şi câte­va picături de extract de cafea.

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.