Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca

Printeaza

Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, ciocolata alba, unt, nuca, ciocolată amăruie, frişcă lichidă.

Prajitura_cu_ciocolata_alba_nuca_si_frisca

Ingrediente:

  • 5 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g ciocolată albă

Pentru cremă:

  • 5 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 200 g nucă tăiată

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă eu un praf de sare, adăugând şi zihărul. Amesteci făina cu nuca măcinată şi pra­ful de cbpt, pe care le încorporezi în albuşuri. Ames­teci până se omogenizează.

Torni aluatul într-o tavă (de 25/35 cm) şi coci blatul la foc potrivit, până se rumeneşte uşor deasupra. Laşi blatul la răcit. Cio­colata albă o dai pe răzătoarea mare şi o pui în strat uniform.

Caramelizezi zahărul la foc mic. Când a devenit au­riu, dai deoparte şi pui untul tăiat cubuleţe.

Ames teci uşor până se omogenizează, apoi aşezi din nou pe foc şi pui pe rârid gălbenuşurile, amestecând după fiecare.

Fierbi, până se îngroaşă ca o smân­tână. Adaugi nuca tăiată şi amesteci bine. Laşi să se răcorească puţin şi întinzi crema peste blat, apoi dai la frigider.

Amesteci ciocolata cu frişca şi untul, puse înţr-uo vas, pe foc mic. întinzi apoi glazura, răcorită puţin, peste prăjitură. Ornezi după preferinţă.

Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca

Prajitura_cu_ciocolata_alba_nuca_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.