Prăjitura celor mici

Printeaza

Prăjitura celor mici din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, faina.
Prăjitura celor mici

Ingrediente foi:

  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura amoniac
  • 600 g faina

 

Ingrediente crema:

  • 250 g fulgi de porumb
  • 1/2 l lapte dulce
  • 200 g zahar
  • 3 mere
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

 

Mod de preparare:

Adaugi în făină laptele, uleiul, ouăle, zahărul şi amoniacul stins cu oţet şi frămânţi un aluat mai tare, dar elastic pe care-l laşi să se odihnească 2-3 ore. Il împărţi apoi în 3 părţi din care întinzi 3 foi. Aşezi o foaie pe dosul tăvii de aragaz, tapetate cu făină, o înţepi cu furculiţa şi o coci la foc potrivit 8-10 minute.

După ce le-ai copt pe toate, le laşi să se răcească şi pregăteşti crema. Pui fulgii şi zahărul în laptele clocotit şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Cureţi merele, le dai pe râzătoare, le presezi bine ca să scurgă zeama şi le adau­gi în compoziţia de fulgi împreună cu vanilia şi coaja rasă de lămâie.

Amesteci şi umpli foile cu această cremă după care pudrezi prăjitura cu zahăr şi o dai la rece până a doua zi când o tai bucăţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.