Prajitura cu castane

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu castane din: castane, unt, biscuiti, zahar, branza de vaci, zahar, gelatina, ou si smantana.

Ingrediente:Prajitura cu castane

  • 10 castane

pentru blat:

  • 200 g unt
  • 250 g biscuiţi
  • 20 g zahăr

pentru crema:

  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • 3 ouă
  • 150 g smântână

 

Mod de preparare:

Crestează castanele şi aşază-le într-o tavă cu hârtie de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute. După ce s-au răcorit, decojeşte-le uşor. Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul şi cinci castane tocate.

Toar­nă untul topit şi amestecă. Pune totul într-o formă cu pereţi detaşabili şi presează. Lasă la rece 30 de minute. Amestecă brânza cu zahărul, gălbenuşurile şi smântână. Toarnă gelatina pregătită conform instruc­ţiunilor de pe plic, restul de castane tăiate cubuleţe şi albuşurile spumă. Peste blatul de biscuiţi, răstoarnă amestecul de brânză şi lasă la rece două ore.

Prajitura cu castane

Prajitura cu castane

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.