Prajitura Carpati

Printeaza

Prajitura Carpati din: oua, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, margarin, cacao.

Ingrediente:Prajitura Carpati

Pentru foi:

  • 3 ouă
  • 20 linguri zahăr
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri lapte
  • 1 linguriţă amoniac
  • făină

Pentru cremă:

  • 1 cană zahăr
  • 2 pachete margarină
  • 2 linguri cacao
  • 15 linguri făină
  • 2 litri lapte

 

Mod de preparare:

Pentru foi, amesteci ingredientele, iar din coca obţinută faci 6-7 foi şi le coci pe dosul tăvii. Pentru cremă, caramelizezi zahărul, adaugi margarina, cacaua şi făina, apoi torni laptele şi amesteci până se îngroaşă.

Aşezi pe o tavă mai mare una dintre foi, pui un strat de cremă şi tot aşa. Păstrezi o parte din cremă.

Dai tava la rece cel puţin trei ore, tai în dreptunghiuri cu laturile de 5, respectiv 10 cm, apoi pe diagonală, cât să obţii două triunghiuri pe care le lipeşti cu puţină cremă. Imbraci prăjitura cu crema rămasă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.