Prajitura cu caramel si migdale

Printeaza

Prajitura cu caramel si migdale din: ouă, migdale crude descojite, unt, zahăr pudră, zahăr, lapte, făină, apă.

Prajitura_cu_caramel_si_migdale

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 125 g migdale crude descojite
  • 200 g unt
  • 180 g zahăr pudră
  • 320 g zahăr
  • 70 g făină
  • 7 linguri lapte
  • 3 linguri apă
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Mixezi migdalele măcina­te cu 80 g de zahăr pudră, făina şi laptele, până obţii o compoziţie de consis­tenţa unei paste.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 150 g de zahăr, apoi le încorporezi în pasta de migdale.

Dai drumul la cuptor. Pui compoziţia într-un poş şi, cu ajutorul lui, întinzi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii la cuptor 30-35 de minute, după care laşi să se răcească.

Pentru caramel, topeşti 150 g de zahăr cu 1 lingură de apă. Torni caramelul pe o foaie de hârtie de copt şi-l laşi la răcit, iar când s-a întărit, îl pisezi.

Mixezi gălbenuşurile cu 20 de grame de zahăr până capătă o consistenţă spumoasă, iar la final adaugi apa.

Mixezi untul şi-l amesteci cu carame­lul. Amesteci cele două compoziţii până se omogenizează.

Prajitura cu caramel si migdale

Prajitura_cu_caramel_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.