Prajitura cu capsuni si ciocolata alba

Printeaza

Prajitura cu capsuni si ciocolata alba din: smântână, lapte, zahar ciocolata alba, zahar vanilat, capsuni, gelatina.

Prajitura_cu_capsuni_si_ciocolata_alba

Ingrediente:

  • 200 ml smântână
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 100 g ciocolată albă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 g căpşuni
  • 10 g gelatină

Pentru decor:

  • căpşuni întregi + zdrobite

Mod de preparare:

Pui smântână împreună cu 100 ml lapte într-un vas şi adaugi zahărul şi zahărul vanilat. Rupi ciocolata albă în bucăţi mici şi le pui în lapte.

Aşezi vasul pe foc şi amesteci încontinuu, până se topeşte zahărul şi ciocolata, lei de pe foc şi pui deoparte. In laptele rămas dizolvi gelatina şi o adaugi în crema de ciocolată.

Pentru câ­teva minute pui vasul înapoi pe foc şi amesteci încet, până înce­pe să fiarbă uşor. Zdrobeşti căpşunile cu furculiţa sau cu mixerul şi le încorporezi în crema de ciocolată.

Crema obţinută o torni în formele do­rite (forme de brioşă, formă de animăluţe etc.) şi pui în frigfder pentru o noapte.

Inainte de ser­vire, răstorni pe farfurie formele de panna’ cotta şi decorezi cu căpşuni întregi şi cu căpşuni zdrobite.

Prajitura cu capsuni si ciocolata alba

Prajitura_cu_capsuni_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.