Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie

Printeaza

Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie din: casie, faina, zahar, smantana, oua, cacao, unt, bicarbonat, lapte, păstaie de vanilie, unt, ciocolata neagra.

Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie

Ingrediente:

  • 6 caise
  • 250 g făină
  • 300 g zahăr
  • 200 g smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri făină
  • 150 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 1 păstaie de vanilie

Pentru glazură:

  • 150 g unt
  • 250 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi le amesteci cu untul topit în prealabil şi bicarbonatul stins cu puţină smântână.

Adaugi făina, trep­tat, apoi restul de smântână şi amesteci până se încorporează toate ingredientele. Compozi­ţia obţinută o împărţi în două, iar în una din ele pui pudra de cacao.

Intr-o tavă tapetată cu unt pui alternativ câte 3 linguri din fiecare compoziţie, până termini aluatul, un strat de ca­ise tăiate felii, apoi dai tava la cuptoml preîncălzit la 180 °C 40 de minute.

Intre timp, prepari crema de vanilie. Amesteci făina cu laptele, găl­benuşurile şi zahă­rul şi le pui pe foc. Amesteci continuu, iar când începe să dea în clocot pui păstaia de vanilie.

Când crema se îngroaşă, o iei de pe foc. Când s-a răcit, adaugi un­tul. Pentru glazură, to­peşti ciocolata şi untul pe baie de aburi.

Peste blatul răcit pui crema de vanilie, deasupra tomi glazu­ra de ciocolată şi dai tortul la rece 2 ore.

Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie

Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.