Prajitura cu cafea

Printeaza

O reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt.

Ingrediente:Prajitura cu cafea

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 10 linguri cafea preparata
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt

pentru sirop:

  • 6 linguri zahar
  • 600 ml apa

pentru glazura:

  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Incepi prin a prepara o cafea. In timp ce cafeaua se răceşte, freci foarte bine gălbenuşurile cu zahărul, până se topeşte zahărul complet, apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea, preparată şi răcită (pui inclusiv zaţul). Adaugi nucile măcinate, făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă.

Amesteci uşor şi torni com­poziţia într-o tavă de prăjitu­ră, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dai la copt circa 40 de minute.

Pregăteşti siropul: Arzi 4 linguri de zahăr, apoi stingi totul cu 700 ml de apă, mai adaugi 2 linguri de zahăr şi pui la fiert siropul.

Pregăteşti glazura: Pui într-un vas, pe foc, cacaoa, zahărul, apa şi untul. Le laşi să se topească şi amesteci până se încorporea­ză bine.

Când blatul s-a răcit, îl însiropezi cu sirop rece şi pui dea­supra glazura, tot rece. E bine să laşi prăjitura chiar în tavă şi, după ce s-a înmu­iat, o tai direct în tavă şi o pui pe un platou. Este delicioasă!

Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.