Prajitura cu cafea, miere si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu cafea, miere si ciocolata din: unt, zahar, miere, moua, faina, cafea, praf de copt, cafea solubila, zahăr pudră, rom, miere, ciocolată.

Prajitura_cu_cafea_miere_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 60 g miere
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 3 linguri cafea tare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 3 linguri cafea solubilă
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 30 ml rom
  • 2 linguri miere

Pentru sirop:

 

  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă

Pentru servit:

 

  • ciocolată
  • boabe de cafea

Mod de preparare:

Pentru blat, untul, zahărul, mierea si ouăle se mixează.  Se pun apoi făina, praful de copt si esenţa de cafea. Se amestecă 2 minute, se toarnă în tava uşor unsă si se coace 30 de minute.

Se lasă la răcit, se taie si se îmbibă cele două blaturi cu sirop făcut din fierberea apei cu zahărul.

Pentru cremă, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul.

Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce se obţine o cremă albă, se adaugă untul şi jumătate din mierea cu cafea. Se amestecă si se pune şi restul amestecului de miere.

Crema se asază între cele două blaturi însiropate, se dă la rece pentru 4 ore si se serveşte cu ciocolată rasă deasupra şi boabe de cafea.

Prajitura cu cafea, miere si ciocolata

Prajitura_cu_cafea_miere_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.