Prajitura Brigitte

Printeaza

Prajitura Brigitte din: oua, unt, sare, zahar, faina, cacao, nuca, zahar vanilat, ciocolata cu lapte, lapte praf.

Ingrediente:Prajitura Brigitte

  • 4 ouă
  • un pachet unt
  • un praf de sare
  • 300 g zahăr
  • 250 g făină
  • 100 g cacao
  • 100 g nucă măcinată
  • un plic zahăr vanilat

Pentru glazură:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 1-2 linguri lapte praf

 

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul tos $i cel vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul si sarea, apoi nucile, cacaua şi făina cernută. Se amestecă uşor si se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 140°C.

Se caramelizează zahărul, se adaugă untul, laptele praf şi ciocolata. Compoziţia se pune să fiarbă la baie de aburi. După ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se lasă să se răcorească şi se toarnă pe blatul călduţ.

Se taie cu un pahar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.