Prajitura cu branza si sos de cirese

Printeaza

Prajitura cu branza si sos de cirese din: ricotta, unt, biscuiti digestivi, biscuiti amaretti, zahar, gelatina, crema de branza, esenta de vanilie, cirese, lamai, amidon.

Ingrediente:Prajitura cu branza si sos de cirese

  • 500g de brânză ricotta
  • 75g de unt la temperatura camerei
  • 125g de biscuiţi digestivi
  • 100g de biscuiţi amaretti
  • 140g de zahăr
  • 1 plic de gelatină
  • 250g de cremă de brânză
  • 1 fiolă de esenţă de vanilie
  • 300g de cireşe roşii fără sâmburi
  • 2 lămâi
  • 1 linguriţă de amidon

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă bine cu untul, apoi se pun într-o tavă cu fundul detaşabil şi se presează pentru a forma o crustă uniformă. Se dă tava la frigider.

Se amestecă ricotta cu 100g de zahăr, apoi se adaugă crema de brânză şi se omogenizează. Se încorporează vanilia, zeama şi coaja de la o lămâie şi gelatina preparată conform instrucţiunilor.

Se toarnă compoziţia peste crusta de biscuiţi şi se dă la frigider timp de două ore, să se aşeze.

Intr-o oală mică se adaugă cireşele, zeama de la 1/2 de lămâie şi 40g de zahăr şi se lasă la foc mic până când cireşele încep să se înmoaie puţin.

Se adaugă amidonul amestecat cu 1 lingură de apă, se amestecă şi se mai fierbe sosul 2 minute, până când începe să se îngroaşe.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Când cheesecake-ul s-a aşezat, se decorează cu sosul de cireşe şi se serveşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.