Prăjitură cu brânză si menta

Printeaza

Prăjitură cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie pentru copt.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 350 g faina
  • o cutie iaurt natural
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 400 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • un praf sare
  • 200 g stafide
  • 4 oua
  • fulgi de migdale
  • menta pentru ornat
  • hartie pentru copt

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc si se pune untul tăiat cubuleţe. Se adaugă sarea, iaurtul si se frământă bine. Se formează o cocă, se strânge şi se bagă la rece înfăşurată în folie de plastic.

Separat, se desfac ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi se lasă deoparte, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie şi zahărul vanilat.

Stafidele se ţin în puţin coniac sau rom natural să se înmoaie. Se pune brânza de vaci în bol şi se amestecă cu gălbenuşurile, coaja de lămâie, stafidele şi bezeaua.

Se încorporează uşor, ca să nu se lase. Se aşază aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă crema de brânză şi se bagă în cuptor. După ce s-a rumenit uşor pe deasupra, se scoate şi se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi frunzuliţe de mentă.

Prăjitură cu brânză si menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.