Prăjitură cu brânză şi cireşe

Printeaza

O reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat, margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt, cirese, zahar brun, unt si faina.

Ingrediente:

  • 120 g zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 80 g margarina
  • 1 lingura ulei
  • 1 iaurt mic simplu
  • 300 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 250 g branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 300 g cirese
  • compozitie crantz (din zahar bun, unt si putin faina)

 

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu zahărul vanilat, margarina, uleiul şi iaurtul simplu. Se adaugă făina amestecată cu pra­ful de copt şi se frământă un aluat moale, pe planşa de lucru presărată cu faină. Se pune această compoziţie în tava de copt unsă şi dată cu făirnă.

Se pune la cuptor, la foc mediu şi se coace 10 minute. Se scoate, se presară deasupra brânza de vaci amestecată cu zahăr şi unt. Se pun deasupra tartei cireşe, curăţate de codiţe şi sâmburi, după care se presară compozi­ţia crantz.

Se mai lasă 15 minute la cuptor, la foc mic. Se serveşte rece, cu un pumn de cireşe.

Prăjitură cu brânză şi cireşe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.