Prăjitură cu brânză şi afine

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: crema de vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat, branzica de vaci, unt, smantana, prajitura cu cacao si afine.

Ingrediente:Prăjitură cu brânză şi afine

  • 40 g cremă de vanilie (pudră)
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 1 ceaşcă de zahăr vanilat
  • 500 g brânzică de vaci
  • 250 g unt
  • 125 g smântână
  • 1 blat de prăjitură cu cacao
  • 220 g afine proaspete

 

Mod de preparare:

amestecă pudra de vanilie cu o cantitate mică de lapte. Se fierbe restul de lapte cu 50 g de zahăr, apoi se adaugă laptele amestecat cu pudra de vanilie şi se mai fierbe înăbuşit, timp de 1 minut, până când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se presară zahăr vanilat.

Se pune brânzica de vaci într-un castron, se adaugă restul de 150 g de zahăr şi se amestecă. Untul se taie cubuleţe şi se încorporează treptat în compoziţia de brânză. Se amestecă, turnându-se încet şi smântână.

Se taie blatul de prăjitură în 32 de cercuri mici. Se spală afinele. Se umplu formele de prăjitură cu jumătate din cercurile de aluat, se întinde 2/3 din compoziţia de brânză, se încorporează în ea jumătăţi de afine.

Se aco­peră cu cercurile de aluat rămase şi se dă la rece. Se aco­peră cu restul de 1/3 din compoziţia de brânză înainte de servire şi se decorează cu afine.

Prăjitură cu brânză şi afine

Prăjitură cu brânză şi afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.