Prajitura cu bezea

Printeaza

O reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra, smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de caise, albusuri, amidon si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu bezea

  • 500 g faina
  • 250 g unt (cat mai gras)
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita zahar vanilat

umplutura:

  • 200 g nuci zdrobite
  • 400 g gem de caise

glazura:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon
  • 100 g fructe de sezon

ornare:

  • 150 g fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un vas, adăugaţi zahărul apoi puneţi untul la temperatura camerei. Amestecaţi ingre­dientele cu degetele până obţineţi un aluat sfărâmicios apoi puneţi pe rând celelalte ingrediente. Din aluat faceţi o foaie pe care puneţi-o într-o tavă. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 10 minute.
Amestecaţi gemul cu nucile şi turnaţi amestecul peste aluatul din tavă. Mărunţiţi cât mai fin 100g fructe, stoarceti-le pentru a obţine sucul. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare.
Adăugaţi treptat zahărul şi amidonul şi apoi sucul fructelor. Intindeţi bezeaua obţinută deasupra stratului de gem. Puneţi din nou tava la cuptor pentru încă aproximativ 20 minute. Prăjitura se taie după ce s-a răcit şi se ornează cu fructe proaspete.

Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.