Prajitura Betivana

Printeaza

Prajitura Betivana din: oua, zahar, apa, faina, praf de copt, visine din visinata, cacao, unt, nuci, gem de caise, lapte, ciocolata, cocos, glazura.

Ingrediente:
Prajitura Betivana

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 13 linguri apă fiartă şi răcită
  • 2 1/2 căni făină (circa 400 g)
  • 1 praf de copt

Pentru cremă:

  • 1 cană de vişine din vişinată
  • 100 gcacao
  • 150 g unt
  • 100 g nuci pisate
  • 1 borcan gem de caise
  • 250 – 300 ml lapte

Pentru ornat:

  • ciocolată
  • nucă de cocos (sau o glazură, la alegere)

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru blat până se încorporează bine, torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.

După răcire, tai blatul în două. Partea de deasupra o înmoi puţin în lapte, după care o amesteci cu toate celelalte ingrediente pentru cremă.

Peste cealaltă jumătate de blat, întinzi gemul de caise şi aşezi crema de vişine.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o întinzi cu un cuţit.

La final, presari nucă de cocos. Dacă alegi să foloseşti o glazură simplă sau în două culori, nu mai pui şi nucă de cocos.

 

Prajitura Betivana

Prajitura Betivana

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-betivana html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.