Prajitura autentica cu firimituri
PrinteazaPrajitura autentica cu firimituri din: margarina sau unt, zahar, faina, oua, lapte, prune, scortisoara sau ghimbir.
Pentru stratul de firimituri:
- 115 g margarină sau unt
- 115 g zahăr tos
- 140 g făină
Pentru aluatul de bază:
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 150 g margarină sau unt
- 150 g făină
- 2 linguri lapte
Pentru umplutură:
- 500 g prune
- scortisoara sau ghimbir
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă untul cu făina pentru a obtine un amestec nisipos în care se adaugă zahărul. Se amestecă si se lasă deoparte. Acesta este stratul de firimituri.
Pentru aluatul de bază, se freacă untul cu zahărul Si, după ce se obtine o cremă, se adaugă ouăle bătute. Apoi, se adaugă făina si laptele si se amestecă foarte bine. Se pune acest aluat în tava de copt unsă putin şi tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează pentru a obtine un strat uniform.
Se aşază jumătăti de prune, se presară cu aromele dorite, scortisoară sau ghimbir, şi apoi se asază stratul de firimituri. Se coace 45 de minute, în functie de cuptor.
Prajitura autentica cu firimituri
Pofta buna!