Prajitura autentica cu firimituri

Printeaza

Prajitura autentica cu firimituri din: margarina sau unt, zahar, faina, oua, lapte, prune, scortisoara sau ghimbir.

Ingrediente:Prajitura_autentica_cu_firimituri

 

Pentru stratul de firimituri:

  • 115 g margarină sau unt
  • 115 g zahăr tos
  • 140 g făină

Pentru aluatul de bază:

  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 150 g margarină sau unt
  • 150 g făină
  • 2 linguri lapte

Pentru umplutură:

  • 500 g prune
  • scortisoara sau ghimbir

 

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă untul cu făina pentru a obtine un amestec nisipos în care se adaugă zahărul. Se amestecă si se lasă deoparte. Acesta este stratul de firimituri.

Pentru aluatul de bază, se freacă untul cu zahărul Si, după ce se obtine o cremă, se adaugă ouăle bătute. Apoi, se adaugă făina si laptele si se amestecă foarte bine. Se pune acest aluat în tava de copt unsă putin şi tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează pentru a obtine un strat uniform.

Se aşază jumătăti de prune, se presară cu aromele dorite, scortisoară sau ghimbir, şi apoi se asază stratul de firimituri. Se coace 45 de minute, în functie de cuptor.

Prajitura autentica cu firimituri

Prajitura_autentica_cu_firimituri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.