Prajitura aromata in straturi

Printeaza

Prajitura aromata in straturi din: oua, zahar, faina, amidon, sare, suc de capsune, gelatina, unt, faina.

Ingrediente:Prajitura_aromata_in_straturi

pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon pentru prajituri
  • un praf sare

pentru al doilea strat:

  • 100 ml suc de capsune

pentru stratul 3:

  • un litru suc de capsune
  • gelatina

pentru tava:

  • un pic de unt
  • 1-2 linguri faina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul timp de 30 de minute cu telul sau 15 minute la mixer. Apoi, se adaugă făina, sarea şi amidonul, amestecate în preala­bil şi cernute. Se omogenizează compoziţia. Tava mare de aragaz se unge cu unt şi se presară cu făină şi apoi se toarnă amestecul de la punctul

Se nivelează pentru a obţine un blat drept şi se coace 40 de minute. Se lasă apoi să se răcească în totalitate. Pentru stratul al doilea se bate frişca lichidă şi, când este aproape închegată, se adaugă suc de căpşune pentru a o colora. Se repartizează deasupra blatului şi se dă la rece pentru cel puţin o oră.

Pentru stratul al treilea, sucul de căpşune filtrat se amestecă cu gelatina preparată şi se toarnă peste frişcă. Se lasă din nou la frigider pentru încă cel puţin 2 ore înainte de servire.

Prajitura aromata in straturi

Prajitura_aromata_in_straturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.