Prajitura aromata cu pere

Printeaza

Prajitura aromata cu pere din: margarina, zahar, oua, faina, pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide, lapte, fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura aromata cu pere

  • 125g margarina
  • 125g zahăr 
  • 2 ouă
  • 125g făină
  • 50g pesmet
  • 1 linguriţă praf de copt
  • scorţişoară
  • nucşoară
  • cuişoare
  • 2 pere mari
  • 125g stafide
  • 60ml lapte
  • 2 lin­guri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o tavă rotundă cu diametrul de 18cm şiînălţimea de 7cm.

Se freacă margarina cu zahărul până când se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă treptat ouăle, făina, praful de copt şi condimentele.

Se încorporează perele tăiate în cubuleţe, stafidele şi lapte atât cât este necesar ca să se obţină o compoziţie de consistenţa smântânii.

Se toarnă compoziţia în tava pregătită dinainte, se nivelează cu ajutorul unei linguri şi se presară deasupra fulgii de migdale. Se coace prăjitura la foc potrivit până când este rumenită uniform şi are mijlocul ferm.

Se face proha cu o scobitoare cu care se înţeapă la mijloc. Dacă scobitoarea rămâne curată, înseamnă că prăjitura este gata.

Priajitura se lasă să se răcească în tavă 10 minute şi apoi se taie şi se scoate pe un platou.

Se serveşte fie rece, fie caldă cu îngheţată sau sosuri dulci. Se poate păstra la frigider în folie de plastic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.