Prăjitură cu ananas confiat

Printeaza

O reteta de prajitura cu ananas din: oua, zahar tos, ciocolata neagra, faina, amidon, cacao, unt, frisca, ananas confiat, praf de copt, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra si glazura de ciocolata.

Ingrediente:Prăjitură cu ananas confiat

  • 7 ouă
  • 250 g zahăr tos
  • 220 g ciocolată neagră
  • 100 g făină
  • 50 g amidon
  • o lin­gură de cacao
  • 60 g unt
  • 400 g frişca
  • 200 g ananas confiat
  • praf de copt
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • sare
  • ulei
  • zahăr pudră
  • glazură de ciocolată

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun ouăle, 200 g zahăr tos, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi un sfert de linguriţă de sare. Se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă 120 gciocolată topită la bain-marie şi răcită, untul, cacaua, amidonul ş un pliculeţ de praf de copt.

Se presară făina, se mixează şi compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se presară ananasul confiat tăiat cubuleţe, se introduce în cuptor şi se coace 40-45 de minute la foc potrivit.

Se lasă la răcit în tavă, se curăţă hârtia şi se taie blatul în două. Frişca se amestecă bine cu restul de ciocolată topită la bain-marie împreună cu zahărul tos rămas şi zahărul vanilinat.

Se mixează, se ung blaturile cu cremă şi se suprapun.

Prăjitură cu ananas

Prăjitură cu ananas confiat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.