Prajitura cu alune de padure

Printeaza

Prajitura cu alune de padure din: oua, faina, zahar, alune si frisca.

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 250 g faina
  • 50 ml suc de lamaie
  • 125 g zahar
  • 400 g alune zdrobite
  • 500 ml frisca

 

Mod de preparare:

Puneti alunele intr-o tava, la cuptor, pentru a le rumeni putin. Frecati-le apoi in maini pentru a inlatura cojile maronii care acopera miezul. Zdroboti-le intr-un mojar.

Frecati galbenusurile cu 5 linguri de zahar, pana cand obtineti o compozitie albicioasa. In timpul acestei operatiuni adaugati treptat zeama de lamaie. bateti albusurile spuma cu restul de zahar.

Cand spuma se tine bine de tel, turnati-o peste compozitia cu galbenusuri. Adaugati faina si 100 g alune zdrobite si amestecati ingredientele prin rasturnare.

Turnati amestecul intr-o tava rotunda pentru torturi, unsa si tapetata.

Coaceti blatul la foc potrivit. Cand s-a racit, taiati-l in 3 foi. Puneti un strat gros de frisca pe prima foaie, presarati deasupra alune, apoi puneti a doua foaie si repetati operatiunea cu frisca si alune si acoperiti cu ultima foaie.

Imbracati tot tortul in frisca. Decorati cu frisca pusa cu un pos si cu alune.

Prajitura cu alune de padure

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu alune de padure

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.