Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

Printeaza

O reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune, iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar brun, praf de copt si afine.

Ingrediente:Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

  • 500 g prune, fara samburi
  • 150 g iaurt degresat
  • 225 g zahar tos marunt
  • 2 oua intregi plus 2 albusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 350 g faina alba simpla
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara macinata
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 250 g afine, decongelate daca au fost congelate

ornare:

  • afine proaspete

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă pătrată cu latura de 22 cm, cu hârtie pentru copt. Se face un piure din prune, folosind un blender sau un mixer; adăugând I lingură de apă fierbinte pentru a-l înmuia. Se pune piureul într-un castron mare. Se adaugă iaurtul, zahărul tos, ouăle întregi, albuşurile şi esenţa de vanilie şi se amestecă până se omogenizează.

Intr-un vas separat, se cerne făina cu scorţişoara şi nucşoara. Pentru toppingul crocant, se transferă 75 g din făină în alt vas şi se amestecă cu untul, iar apoi se adaugă zahărul brun şi se pune deoparte. Se cerne praful de copt peste ames­tecul de făină rămas. Apoi se încorpo­rează în piureul de prune cu iaurt, amestecându-se cu un mixer la viteză mică sau cu o lingură de lemn.

Se pune amestecul în tava de prăji­tură, se acoperă cu afinele, apoi se întinde toppingul în mod egal pe toată suprafaţa. Se coace 50-60 de minute, până când prăjitura s-a rumenit şi s-a întărit.

Se lasă prăjitura să se răcească în tava pusă pe un grătar de sârmă. Se serveşte călduţă sau la temperatura camerei, ornată cu afine. Variantă: în loc de afine, se pot folosi orice alte fructe moi cum ar fi zmeura.

Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.