Potirnichii cu bureţi in casolete

Printeaza

Potirnichii cu bureţi in casolete

Ingrediente:Potirnichii cu bureţi in casolete

  • 12 casolete
  • 4 potirnichii de circa 1,250 kg
  • 300 g bureţi
  • 3/4 pahar vin roşu
  • sare
  • piper
  • ceapă
  • 50 g ulei
  • 3/4 lingură făină
  • 6 boabe ienupăr
  • 3 nucşoare
  • 150 g foitaj sau aluat fraged
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Potîrnichile curăţate şi spălate, se bagă la cuptor cu ulei, ceapă, piper şi sare.

După 30 minute se scoate şi din fond se face un sos gustos cu făină, ienupăr, nucşoare, 3 linguri sos de friptură, 1 pahar apă, vin roşu şi pi­per.

Se fierbe 20 minute şi se strecoară.

Potîrnichile se taie bucăţele egale şi se amestecă cu sosul şi cu bucăţile tăiate, sotaţi. Se umplu casoletele şi cînd s-au răcit se pun deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.