Potcoave zaharate

Printeaza

O reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra.

Ingrediente :

  • 400 g faină
  • 120 g zahăr
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • un praf de sare
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi 120 g de zahăr. Adaugi zeama şi coa­ja rasă de lămâie, zahărul vanilat, praful de copt şi un praf de sare. Frămânţi alua­tul 10 minute până se omo­genizează, apoi îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl dai la frigider pentru o oră.

Intinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai potcoave cu o formă specială. Dacă nu ai formă, tai aluatul în fâ­şii de 1 cm lăţime şi le dai forme de potcoave.

Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le in­troduci la cuptor pentru 15 minute.

După ce ai scos pot­coavele din cuptor, le ungi cu puţină apă deasu­pra şi le treci prin zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.