Potcoave dulci

Printeaza

Potcoave dulci din: oua, sare, zahar, unt, drojdie, bicarbonat, lamaie, esenta de rom, nuca.

 

Ingrediente:Potcoave_dulci

Pentru aluat:

  • 4 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt
  • 1 plic drojdie uscată
  • 500 g făină
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 1 lămâie
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru umplutura şi decor:

  • 400 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr
  • 3 albuşuri
  • coajă de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi gălbenuşurile cu sarea şi zahărul. Cerni făina într-un castron şi o amesteci cu drojdia, bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie, esenţa, gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi untul moale.

Frămânţi bine aluatul şi îl laşi puţin să se odihnească.

Pentru umplutură, baţi albuşurile spumă tare cu 200 g zahăr şi zahărul vanilinat.

Incorporezi coaja de lămâie şi nucile amestecând delicat, de jos în sus.

Intinzi aluatul în foaie groasă de 4-5 mm şi tai potcoviţe.

Ungi două potcoviţe cu cremă de nuci şi le suprapui, apoi acoperi cu a treia. Apeşi uşor pe margine, pentru a se lipi.

Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt, cu distanţă între ele.

Ungi fiecare potcoavă cu ou bătut şi presari puţin zahăr tos. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Potcoave dulci

Potcoave_dulci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.